A bígelés egy német eredetű szóból származik, melynek jelentése hajlítás, hajtogatás. Az eljárás úgy zajlik, hogy a már kinyomtatott keményebb papíron vagy kartonon a később hajlítandó részt megnyomják. Erre azért van szükség, hogy például egy keményebb kartonnál is gyűrődés mentesen lehessen félbe-, a gerince mentén hajtani egy papírt.

A bígelés folyamata a nyomtatási munkák után készül, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő géppel, pontosan és jó minőségben készüljön el, hiszen az addig készített munkát akár egy pillanat alatt tönkreteheti.  Az esztétikai problémák kiküszöböléséhez fontos, hogy a törés éle szép és egyenletes legyen.

A bígelés technikáját meghívók, ültető kártyák, igényes szóróanyagok, CD vagy DVD borítók, vagy akár fotók hajtásánál is alkalmazhatjuk. Amennyiben megszületett Önben az ötlet, a megvalósításhoz kérjen tőlünk bátran segítséget. Keressen bennünket Mosonmagyaróvár belvárosi üzletünkben személyesen, vagy a kapcsolat menüpont alatt található e-mail címen, vagy telefonon.

Termékeink